Takindeling

Kapoenen | Kabouters | Welpen | Jonggidsen | Jongverkenners | Givers | Jin | Leiding

Kapoenen

Kapoenen zijn de eerste speltak binnen Scouts en Gidsen Vlaanderen. Dit zijn alle 6 tot 8-jarige jongens en meisjes. Hun wekelijkse activiteiten bestaan vooral uit kleine en ludieke spelletjes die de kinderen in staat stellen zich volledig uit te leven. Bijvoorbeeld: kampen bouwen, bosspelletjes, estafetten, knutselvergaderingen en nog veel meer!

Leiding: Charles, Miel, Justine, Julien.

Kabouters

De Kabouters zijn meisjes van 8 tot 10 jaar. Zij kunnen al wat meer gewaagdere activiteiten aan zoals cluedo, een fakkeltocht, een kookvergadering, modeshow en nog veel meer!

Leiding: Frederic, Matilde, Benoît, FLorence.

Welpen

De welpen zijn alle jongens tussen de 8 en de 10 jaar. Deze jongens willen elke vergadering zich volop kunnen uitleven en samen avontuur beleven! Op die leeftijd leren ze al een beetje zelfstandig te zijn en spelenderwijs dingen te ontdekken. Activiteiten zoals stratego, een sluipspel en paracommandospelen enz. vallen dan ook zeker in de smaak

Leiding: Lance, Dora, Amelie, Felix.

Jonggidsen

Jonggidsen zijn alle 11 tot 13-jarige meisjes. Jonggidsen zijn niet vies van een grote portie avontuur en steken zelf graag de handen uit de mouwen. Ze leren sjorren, gaan op heuse trektochten, leren hoe ze hun eigen potje moeten koken op kamp, maar kunnen zich ook nog steeds uitleven bij een grootscheeps bos- of stadsspel. Op deze leeftijd trekken we ook voor het eerst met onze leden op kamp naar de Ardennen. Daar leren de leden hoe ze moeten overleven in de natuur, tafelvuren sjorren, koken op een houtvuur… maar vooral: in groep samen werken.

Leiding: Julie, Baptiste, Alexia.

Jongverkenners

De jongverkenners zijn dan de mannelijke tegenhangers van de jonggidsen. Natuur ontdekken, constructies sjorren, verscheidene trektochten,… zijn voor hen ook wekelijkse kost. Op kamp in de Ardennen wacht hen dezelfde beproevingen als de jonggidsen.

Leiding: Fien, Margaux, Camille, Louis, Juline.

Givers

De Givers zijn de jongens en meisjes van 14 tot 16 jaar. Hun voorafgaande ervaringen in de jongere takken worden nu tot het uiterste gedreven om hen tot waardige scoutsleden te vervolmaken. Hun sjortechnieken en speurtechnieken worden op punt gesteld en ze leren op kamp nog meer dan tevoren hun hachje te redden in de natuur. Af en toe worden ook ‘jobvergaderingen’ georganiseerd. Ook deze tak gaat op kamp naar de Ardennen maar om de 3 jaar gaan we op kamp in het buitenland.

Leiding: Bruno, Michiel, Jules, Arthur, Batist.

Jin

In de Jin zitten meisjes en jongens van 17 jaar. De bedoeling van deze tak is vooral om deze jongens en meisjes klaar te stomen voor hun leidingstaken de komende jaren. De jin is deels leiding en deels lid. Elke maand krijgen zij zelf 1 à 2 vergadering en de rest van de tijd staan zij de andere leiding bij bij de jongere takken.

Leiding: Julien, Felix.

Leiding

Zij zijn diegenen die elke zaterdag voor jullie paraat staan.